Mot ett nytt jag

Mot ett nytt jag

måndag 21 mars 2011

Dag 3 med flyt

Dag tre och ännu ett steg närmare operationen.

Idag har det också varit fullt upp med information. 07:00 var jag på sjukhuset och betalade 300:- i kassan innan jag gick till provtagningen.

Det var lite väntan innan dom öppnade och sen en nummerlapp och mer väntan innan man tog 5 rör med blod.

Sen upp tipp pre op och information.

Jag började med att äta min shake, var både hungrig och törstig efter att ha varit fastande från 22. Sen fyllde jag i  massa papper som man annars kan göra hemma i lugn och ro men det hann ju inte skickas hem så jag fick göra det där.

Sen en träff med sjuksköterskan som tog blodtrycket och gav lite information. Bland annat så är jag nummer två som ska opereras den 31:e. Så klockan 8 på morgonen ska jag vara där.

Efter detta blev det gruppinformation för vi var flera som var där denna dag. Och det var med varierande op tider. Det var kirurg, dietist och sjukgymnast.

Och sen blev det enskilda samtal med dietisten och kirurgen. Tog EKG, fick väga mig och sen har jag en massa information med mig hem.

På det hela taget så var det positivt möte med alla inblandade. Bland oss som var där och ska opereras så träffade jag kvinnan som ska göra den före mig på morgonen. Och vi var i blandade åldrar och en man fanns det.

Jag har ju suttit och läst massor om detta på nätet och en sak är säker att det skiljer sig rätt mycket från sjukhus till sjukhus.

Har ju läst om att man ska fortsätta med flytande kost efter operationen och det kan vara i flera veckor innan man går över till purékost.

Här så är det en vecka som gäller med flytande kost

Exempel på detta en dag är

Frukost: 2 dl lättfil, lättyoughurt eller lättmjölk
Mellis: 1,5 dl juice (frukt alt grönsaksjuice eller fruktsoppa  - proviva tex
Lunch: 1,5-2 dl varm soppa eller 1/2-1 port LCD (pulver som jag nu går på)
Mellis: 1,5 dl juice
Middag: 1,5-2 dl varm soppa eller 1/2-1 port LCD (pulver som jag nu går på)
Kväll: som frukosten.

Sen så är det fri mängd av kalorifria drycker, lightsaft, buljong.

1,5 liter ska man få i sig per dag - och sopporna på sjukhuset är det Kelda och dom är ju goda.

Sen är det mjukmat som gäller vecka 2-4 efter operation och sen ska man kunna äta det mesta.

Det finns ju vissa saker man ska utesluta i 2 månader efter op.

Sånt som är hårdsmält: Bla citrusfrukter och annan frukt som är trådig och har frukthinnor. sparris och broccolistjälkar. Nötter, mandel, kokos, torkad frukt. Svamp - går bra om den är finhackad. Färska grönsaker som kål, morot och lök i för stora bitar. Popcorn och alkohol.

Känns inte som några större förluster.

Något som man kan äta och som man tror är fel är knäckebröd - husmans. Det blir finfördelat och smuligt när man tuggar. Och än mer om man doppar det i lite te först:) för till frukost kunde man visst dricka te eller kaffe till sin macka.

Kommer att återkomma mer om mjuk mat när jag är där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar